Thalia DRS | Office

A new office identity

When started working with Thalia Digital Retail Solutions we immediately felt their engagement and motivation in doing all of this for the wellbeing of their employees.  

Our scope of work consisted in the design and planning of carpenter fittings, re-thinking storage and greenery integration, furniture sourcing and a new color concept during their switch of corporate identity. This office dealed with an historically protected building, a former chocolate factory from the 19th century in Kreuzberg-Berlin.

PXL_20211011_101950466.MP.jpg

Participatory Ideation

The user is the expert when it comes to defining their needs, and vision for improving procedures and workflows.

We hosted and coordinated a digital remote workshop for a dynamic and participatory ideation, to elaborate on the challenges and solutions and set define goals and priorities.

final_6216592ee072ee00aa820262_733625 (1).gif
thalia_DRS_023_lowres.jpg
thalia_DRS_035_lowres.jpg

Client: Thalia

Location: Berlin

Area: 660 qm

Photo: Sebastian Dörken

Year: 2021

210721 - Entrance.png
210721 - Office2.png

Our visuals engaged our clients on board from the beginning

thalia_DRS_251_lowres.jpg

Custom & modular furniture

In order to create a quiet space also visually we opted for homogenizing the storage elements. We created a modular furniture system that brought clarity and clear lines to the space. With this modular system we created sideboards with planters, wall storage, space dividers and even a product testing counter.

thalia_DRS_225_lowres.jpg
thalia_DRS_093_lowres.jpg

Factory green

In a firm between identities we had to create an office colour and material concept that could be open for a new identity.

 

We picked up inspiration from the factory history of the space adding emphasizing the industrial machinery green tone and complemented this with warm grey tones and greenery.

The freshly painted staircase establishes an highlight connecting the 2 company floors

thalia_DRS_109_lowres.jpg

A new spirit with only a few steps

Thalia_gif_gif.gif

Our scope of consisted of colour concept, carpentry fittings, greenery and lighting to potentialize and optimize the spatial features of the space.